Μια από τις πιο ευχάριστες διαδικασίες του γάμου είναι είναι ο ανθοστολισμός. Τα λουλούδια συμβολίζουν τη χαρά, την αγάπη και την καθαρότητα, τρία στοιχεία απαραίτητα για το νέο ξεκίνημα που κάνουν δυο ερωτευμένοι άνθρωποι όταν ενώνουν τις ζωές τους με τα δεσμά του γάμου. Με τί κριτήριο όμως διαλέγουμε τα άνθη που θα στολίσουν τις ωραιότερες στιγμές της ζωής μας; Κατ’ αρχάς δίνουμε βάση στην εποχή και το μέρος που γίνεται ο γάμος.

Τους χειμερινούς μήνες χρησιμοποιούμε πιο «βαριά» λουλούδια όπως η ορχιδέα και το τριαντάφυλλο. Οι πιο τολμηροί επιλέγουν κόκκινα τριαντάφυλλα, τα οποία κάνουν έντονη αντίθεση με το λευκό χρώμα του νυφικού. Τους ανοιξιάτικους μήνες την τιμητική τους έχουν τα αγριολούλουδα. Οι γάμοι την άνοιξη έχουν πιο ρομαντικό και ανάλαφρο χαρακτήρα. Ιδανικά άνθη για μια τέτοια περίπτωση είναι οι μαργαρίτες σε διάφορα χρώματα, η λεβάντα και ο κρίνος. Το καλοκαίρι, ειδικά στην Ελλάδα, συχνά χρησιμοποιούνται φύλλα ελιάς και δάφνης για τον στολισμό. Αντίστοιχα το φθινόπωρο, υπέροχη επιλογή είναι τα χρυσάνθεμα, τα οποία ξεκινούν να ανθίζουν από τις αρχές του Οκτώβρη. Προσέξτε να υπάρχει αρμονία ανάμεσα στον τόπο και τα  λουλούδια που τον στολίζουν. Μια γκράντε δεξίωση δεν μπορεί να εναρμονίζεται με απαλά αγριολούλουδα. Αντίστοιχα ένα ρομαντικό παραθαλάσσιο μπαρ δεν ταιριάζει με στημένα λουλούδια. Όλα εξαρτώνται από τη θεματική του γάμου και τη διάθεση για πειραματισμό.

Μεγάλη βοήθεια στις επιλογές σας, θα σας προσφέρουν οι ειδικοί του ανθοπωλείου που θα συνεργαστείτε, οι οποίοι οφείλουν να κάνουν αντίστοιχες προτάσεις για κάθε περίπτωση. Φροντίστε να συνεργαστείτε με  ένα ανθοπωλείο που θα ανταποκρίνεται στις επιθυμίες σας και δώστε βάση στο εύρος των επιλογών και των παροχών που σας προσφέρονται.

Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα!