Ο πρώτος χορός του ζευγαριού αποτελεί δεδομένο γεγονός σε κάθε γάμο. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που ντρέπονται και αρνούνται να χορέψουν. Το παρόν άρθρο θα προσπαθήσει να σας αλλάξει γνώμη και να σας προτρέψει να σχεδιάσετε το χορό σας με τον σωστότερο τρόπο. 

Παρατηρώ ότι τις περισσότερες φορές τα ζευγάρια επιλέγουν έναν αργό χορό που προσπαθεί να μοιάζει με βαλς, χωρίς να είναι, κρατάει περίπου 2 λεπτά και συνοδεύεται από ένα άκρως ρομαντικό, κλισέ τραγούδι. Αυτό το είδος είναι προσιτό ακόμα και σε εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν χορέψει ποτέ στη ζωή τους, ενώ παράλληλα διευκολύνει τις κινήσεις της νύφης που συνήθως φοράει ένα βαρύ νυφικό φόρεμα. Ωστόσο το μυαλό μου ταξιδεύει στις ανάλαφρες κινήσεις της Κίρα Νάιτλι στην ταινία "Άννα Καρένινα". Η όμορφη ηθοποιός διαχειριζόταν με μεγάλη χάρη το μακρύ φόρεμα της, το οποίο παρ'όλο που άνηκε στη βαριά μόδα του 19ου αιώνα, έμοιαζε πανάλαφρο πάνω της όταν χόρευε με τον αγαπημένο της Βρόνσκι. Ναι, σαφώς η σκηνή της ταινίας δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί σε έναν γάμο και σίγουρα δεν διαθέτουμε όλοι το ίδιο ταλέντο στο χορό, παρ'όλα αυτά μπορούμε να προσπαθήσουμε να στήσουμε το σώμα μας και να διαλέξουμε ένα χορό που μας ταιριάζει. Τί σημαίνει αυτό; Ψυχολογείστε τον εαυτό σας! Πώς θα θέλατε να δείχνετε στον γάμο σας;  

Σκεφτείτε αρχικά πώς κινείστε στον χώρο, στην καθημερινότητά σας. Εάν ανήκετε σε εκείνους τους ευκίνητους, γεμάτους ενέργεια ανθρώπους, μπορείτε να επιλέξετε μία σάλσα για πρώτο χορό. Διαλέξτε ένα νυφικό που μπορεί να μεταμορφωθεί και δώστε μία παράσταση γεμάτη κίνηση και ρυθμό μπροστά στους καλεσμένους σας. Εάν ονειρεύεστε έναν παραμυθένιο γάμο, στον οποίο οι ρόλοι σας είναι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας, χορέψτε βαλς. Η νύφη μπορεί να λικνίζεται ελεύθερα υπό τους ρυθμούς αυτού του χορού, ενώ παράλληλα το πριγκιπικό της νυφικό θα αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο. Συστήνω  σ' αυτήν την κατηγορία της νύφης, να επιλέξει ένα φόρεμα με έξτρα όγκο στη φούστα. Εάν όμως το πάθος είναι το βασικότερο στοιχείο στη σχέση σας, ο κατάλληλος χορός για σας είναι το ταγκό. Ανατριχιάζω ακούγοντας το "El Tango De Roxanne". Ένα κατάλληλο νυφικό για τη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γοργονέ. Τολμήστε το!

Φυσικά οι επιλογές δεν είναι μόνο αυτές. Μία μικρή έρευνα στις σχολές χορού της περιοχής σας θα σας κάνει να εκπλαγείτε. Καλό θα είναι να γραφτείτε με το ταίρι σας σε μια σχολή χορού, λίγους μήνες πριν το γάμο σας. Ενημερώστε εξ αρχής τον δάσκαλο ή τη δασκάλα σας ότι θέλετε να μάθετε να χορεύετε για την ημέρα του γάμου σας και ζητήστε την συμβουλή του ειδικού στην επιλογή του χορού. Σας συνιστώ να χαλαρώσετε και απλά να απολαύσετε τη διαδικασία. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι πέρα από τις γνώσεις που θα αποκτήσετε, θα συσφίξει το κορμί σας, θα χάσετε βάρος και θα μάθετε να περπατάτε πιο ανάλαφρα, πράγμα που θα σας ευνοήσει την ημέρα του γάμου σας. Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση!