Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς ακούγοντας τη λέξη νύφη είναι ένα λευκό τούλινο νυφικό. Σαφώς το φόρεμα της νύφης αποτελεί ένα από τα κυριότερα μελήματα της, ειδικά αν ο γάμος της γίνεται με παραδοσιακό τρόπο. Το αμέσως επόμενο μέλημα της όμως, το οποίο μπορεί να είναι και σημαντικότερο από το νυφικό, είναι τα παπούτσια της. Και αυτό επειδή τα παπούτσια είναι εκείνα που εν τέλει θα κρατήσουν τη νύφη μαζί με το νυφικό της για τουλάχιστον 8 ώρες. Πώς να επιλέξετε λοιπόν το σωστό παπούτσι. Το μεγάλο ερώτημα του παρόντος κειμένου.

Θυμηθείτε όλες εκείνες τις θλιμμένες κυρίες που σίγουρα έχετε παρατηρήσει να παραπατάνε σε κάποια βραδιά, μετά από ένα 2ωρο πάνω σε 15ποντα τακούνια. Σαφώς η νύφη δεν έχει περιθώρια να ρισκάρει κάτι τέτοιο. Πρέπει να έχει τουλάχιστον "διδακτορικό" στο περπάτημα πάνω σε ψηλοτάκουνα για να το επιχειρήσει, αλλά και πάλι θα κουραστεί. Η νύφη είναι το επίκεντρο του γάμου. Έχει τον πιο δύσκολο ρόλο, καθώς όλοι περιμένουν να είναι η πιο όμορφη, η πιο λαμπερή αλλά συγχρόνως η πιο χαρούμενη γυναίκα της βραδιάς. Είμαι γυναίκα και γνωρίζω καλά ότι αποτελεί κατόρθωμα να γελάς όλη τη βραδιά φορώντας ψηλοτάκουνα και να μην δίνεις σημασία στον πόνο που νιώθεις στα πόδια σου. Αυτός είναι και ο λόγος που οι περισσότερες νύφες αγοράζουν 2 ζευγάρια παπούτσια. Το πρώτο ζευγάρι, το πιο εντυπωσιακό, το φοράνε στο πρώτο κομμάτι του γάμου, ενώ στη συνέχεια παραδίδονται στο δεύτερο, όχι και τόσο όμορφο αλλά πολύ πιο άνετο παπούτσι που θα καταφέρει να κρατήσει τη διάθεση της νύφης μας στα ύψη -όπως και πρέπει.

Ωστόσο τί γίνεται στην περίπτωση που η νύφη θέλει ένα όμορφο ζευγάρι για ολόκληρη τη βραδιά; Η συμβουλή που θα έδινα είναι να επιλέξει τακούνι μέχρι 10 εκατοστά το πολύ. Είτε είστε μινιόν, είτε είστε κανονική είτε ψηλή, το ιδανικότερο τακούνι, εκείνο που αναδεικνύει το πόδι και το κάνει σέξυ χωρίς να είναι υπερβολικό, είναι το 10ποντο. Το χαμηλότερο παρόλο που είναι αναπαυτικότερο, χάνει σε εμφάνιση, ενώ το ψηλότερο είναι υπερβολικό και κουραστικό χωρίς ουσιαστικό λόγο. 

Εάν όμως επιλέξετε να πάρετε δύο ζευγάρια, πράγμα που θεωρώ το πιο συνετό, μπορείτε να διαλέξετε πραγματικά ό,τι θέλετε για το πρώτο κομμάτι του γάμου -με την προϋπόθεση ότι  μπορείτε να το περπατήσετε φυσικά. Δεν κάνει να ξεχνάμε ότι υπάρχει μία μικρή διαδρομή από το αυτοκίνητο ως τα σκαλιά της εκκλησίας, το οποίο οφείλει να είναι το πιο εντυπωσιακό περπάτημα που κάνατε στη ζωή σας. Είναι η πρώτη σας εμφάνιση στο κοινό του γάμου αλλά και η τελική διαδρομή στην αγκαλιά του αγαπημένου σας. Δεν αξίζει να την περπατήσετε καμαρωτά; 

Τί παπούτσι όμως να πάρω για δεύτερο, θα με ρωτήσετε. Το δεύτερο παπούτσι εξυπηρετεί την άνεση και την διάθεση σας για χορό. Μπορείτε να διαλέξετε ένα χαριτωμένο σταθερό τακούνι, όπως κάνουν οι λάτιν χορεύτριες. Πέραν αυτών, υπάρχουν και εκείνες οι πιο εξτριμ νύφες, τις οποίες συμπαθώ ιδιαίτερα, οι οποίες δεν κομπλάρουν να χαμηλώσουν το ύψος τους και επιλέγουν για δεύτερη εμφάνιση ένα λευκό σταράκι, διακοσμημένο πολλές φορές τόσο ωραία που ξεπερνάει σε ομορφιά ακόμα και τα Louboutin σας. Τα νυφικά σταράκια μπορούν να έχουν κρυσταλλάκια, περλάκια, μεταξωτά κορδόνια και φυσικά ρομαντικές επιγραφές που πιστοποιούν τον παντοτινό σας έρωτα με τον γαμπρό. Σκεφτείτε το!

Τέλος θα μιλήσω για το χρώμα. Τα νυφικά παπούτσια, όπως και τα νυφικά φορέματα, δεν έχουν χαμηλό κόστος. Πολλές νύφες σκέφτονται ότι είναι κρίμα να δώσουν χρήματα για ένα λευκό παπούτσι που δε θα ξαναβάλουν ποτέ. Και εδώ μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι τα νυφικά παπούτσια δεν οφείλουν να είναι απαραίτητα λευκά! Κάντε αντιθέσεις, επιλέγοντας κόκκινα, μπλέ, φλοράλ παπούτσια. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Η πιο ασφαλής επιλογή είναι οι nude αποχρώσεις. Μία πολύ δημοφιλής απόχρωση για τις νύφες είναι το χρώμα της πούδρας, ένα απαλό nude ροζ το οποίο μπορεί αργότερα να συνδυαστεί σχεδόν με όλες σας τις επίσημες εμφανίσεις. 

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, φροντίστε να περπατάτε όμορφα γιατί η μισή ομορφιά της γυναίκας κρύβεται στην κίνηση της. Καλή επιτυχία και να ζήσετε!